Vergroen je onderneming met deze 3 duurzame tips

Duurzaamheid in het Nederlandse bedrijfsleven is de laatste jaren alsmaar belangrijker aan het worden. Steeds vaker kiezen ondernemers in ons land voor groene grootzakelijk energie of kleinzakelijke stroom om zo een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Dat is natuurlijk niet het enige wat je als ondernemer kunt doen om duurzamer te werken. Wil je ook beginnen met het vergroenen van je onderneming? In dit artikel hebben we een paar handige tips voor je op een rij gezet.

Stap over op groene stroom voor je bedrijf

Een van de meest simpele stappen die je kunt zetten, is de overstap op groene zakelijke energie. Hier hoef je namelijk niet eens zoveel voor te doen, behalve switchen van energiecontract. Het grote voordeel van groene energie is dat deze vorm van stroom veel beter voor het milieu en de wereld is dan de standaard grijze stroom. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide soorten energie worden opgewekt. Bij de productie van grijze energie komt bijvoorbeeld veel CO2 vrij; een schadelijk gas dat ervoor zorgt dat er een gat in de ozonlaag ontstaat. Daardoor wordt de aarde langzaam maar zeker warmer. Bij groene stroom komt veel minder CO2 vrij, waardoor de keuze voor groene energie milieutechnisch een veel betere keuze is. Wat ook goed is om te weten, is dat grijze energie uit fossiele bronnen wordt gehaald die op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat momenteel doen. Groene stroom wordt daarentegen geproduceerd uit natuurlijke energiebronnen zoals de zon en de wind. Je raadt het misschien al: deze bronnen gaan nooit op zolang de wereld bestaat.

Wek je eigen groene energie op met zonnepanelen

In het kader van groene stroom voor je bedrijf kun je zelfs nog een stapje verder gaan. In plaats van het afnemen van groene energie bij een zakelijke energieleverancier heb je namelijk de keuze voor het aanschaffen van zonnepanelen voor je bedrijf. Met die zonnepanelen wek je je eigen groene energie op uit de zon. Het grote voordeel hiervan is dat energie uit de zon volledig gratis is; je hoeft alleen te investeren in zonnepanelen. Natuurlijk kost dat het nodige geld, maar hierbij moet je onthouden dat je die investering er altijd binnen acht tot tien jaar uit hebt. En dat terwijl zonnepanelen gemiddeld 20 tot 25 jaar mee kunnen gaan! Je kunt zelf wel uitrekenen hoe lang je nog gebruik kunt maken van gratis zonne-energie die ook nog eens duurzaam is. Kortom: het kan zeker geen kwaad om je eens te verdiepen in het aanschaffen van zonnepanelen wanneer je duurzamer wil ondernemen. Op energie-zakelijk.nl lees je meer over het kopen van zonnepanelen voor je bedrijf.

Vergroen de kantoormeubels en nodige apparatuur

Uiteraard heeft duurzaam werken niet alleen te maken met groene energie. Er zijn nog andere punten binnen je bedrijf waar je naar kunt kijken in het kader van duurzaamheid. Zo is het aan te raden om eens goed te kijken naar het apparatuur op de werkvloer. Heb je nieuwe laptops of smartphones nodig? Kijk dan eens naar het huidige aanbod refurbished apparatuur in plaats van het aanschaffen van volledig nieuwe apparaten. Een refurbished smartphone of laptop is tweedehands, maar is volledig opgelapt en gerepareerd waar nodig. Je koopt dergelijke items voor een lagere prijs en je zorgt ervoor dat de wereldwijde afvalberg kleiner wordt. Over tweedehands gesproken: wist je dat je ook veel kwalitatieve tweedehands kantoormeubels kunt scoren? Er zijn heel veel (web)shops die gespecialiseerd zijn in tweedehands bureaus, stoelen en archiefkasten. Dat is met oog op een betere wereld een slimme keuze, omdat je op deze manier er ook voor zorgt dat er minder vraag is naar nieuwe producten. 

Geef een reactie