Uitgaan kan weer, maar pas op met alcohol!

Heb je zin om uit te gaan? Het mag weer! Want de coronamaatregelen zijn versoepeld. En, in ons land is er genoeg te doen. Naar een leuk café in Antwerpen, naar een kroegje in Gent of naar een restaurantje in Brussel. Genieten van de echte Belgische bieren, wie houdt er niet van? Vanaf 13 augustus kun je weer naar festivals. Dan dien je wel een negatief PCR-testbewijs te laten zien, of aan kunnen tonen dat je gevaccineerd bent. En in de horeca dien je uiteraard nog de 1,5 meter afstand te bewaren. Met name voor jongeren is het belangrijk dat ze weer uit kunnen gaan, het vormt een deel van hun identiteit. Samen met vrienden naar de kroeg, gezellig een drankje doen om alles even te kunnen vergeten. Maar omdat we maandenlang in een lockdown hebben gezeten waarbij je niet uit kon gaan ligt er wel een gevaar op de loer.

Pas op voor de inhaalslag

Ben je een jongere, dan heb je misschien wel maanden lang nauwelijks gedronken. In ieder geval niet in een kroeg of café. Omdat je nu weer uit mag gaan met je vrienden heb je misschien de neiging om alle remmen los te gooien en een inhaalslag te willen maken. Wellicht ga je dan over je eigen grenzen heen waardoor je ineens veel te veel drinkt. Maar, wanneer ben je alcoholist? Als je een keer teveel drinkt is het natuurlijk helemaal niet erg. Maar er zijn ook mensen, waaronder jongeren, die het alleen nog maar leuk kunnen hebben met drank op. Teveel drinken kan allerlei problemen veroorzaken. Dus, wanneer ben je alcoholist? Als je elke dag alcohol nodig hebt. Op internet kan je tests doen om erachter te komen of jij onder deze groep valt. Het is dan zeker raadzaam hulp te zoeken bij verslavingszorg om je drankgebruik onder controle te krijgen en er zo mogelijk helemaal mee te stoppen.

Uitgaan kan ook leuk zijn zonder drank

Misschien geniet jij ook graag van Belgische bieren. Ook Nederlandse toeristen bezoeken bijvoorbeeld Knokke om daar te drinken. Maar er zijn superveel dingen om te doen waar je helemaal geen drank bij nodig hebt. Wanneer je er overdag op uit gaat in plaats van het nachtleven in te gaan, is de neiging om te drinken al minder. Je kunt dan gewoon een leuke citytrip maken door een Belgische stad. Of bijvoorbeeld een mooie rondvaart door Gent maken. 

Geef een reactie