Tips bij lekkage

Heb je last van een lekkage maar heb je als persoon echt geen idee wat je moet doen als dat gebeurd. Je ligt rustig te slapen in je bed en opeens voel je een paar druppels op je hoofd komen en dan schrik je wakker. Deze situatie heb ik zelf mee gemaakt in mijn oude huis. Dit was echt een nachtmerrie. Toen dit gebeurde had ik werkelijk echt geen idee wat ik moest doen, ik woonde destijds nog in mijn eentje en het was heel vroeg in de ochtend dus ik kon niemand bellen, nog geen eens mijn vader die voor alles een antwoord heeft. Ik ben daarom op het internet gaan zoeken naar tips wat je hiervoor moest doen en ik kwam maar niks tegen. Daarom leek het mij super leuk en handig om deze blog te schrijven voor de mensen die ook tegen dit probleem zullen aanlopen als zij een lekkage krijgen in hun huis. Hieronder is dus een overzicht gemaakt van enkele tips die je moet raadplegen.

Handdoeken/emmers

Heb je een lekkage en het druppelt echt mega snel? Haal sowieso een emmer en een paar handdoeken erom heen voordat de vloer of dergelijks waar het water op valt helemaal nat wordt. Leg de handdoeken om de emmer heen want het kan vaak daarnaast komen. Het ideale is dat je van die grote lekbakken hebt waar echt gigantisch veel water in kan bij een lekkage.

Dakgoten

Wat dus bij mij het probleem was, mijn dakgoot zal helemaal vol met bladeren en een nest van meerdere vogels. Hierdoor kon het water in mijn dakgoot niet goed door stromen waardoor het ging opstapelen en ging lekken bij mijn dak. Als tip geef ik dus mee om regelmatig de daken en de goten te controleren op enige problemen.

Badkamer

Hou alsjeblieft de badkamer goed schoon. Douche altijd met een raampje of deur open zodat de vocht goed kan wegstromen. Daarnaast is het echt super belangrijk om het putje van jouw douche regelmatig te controleren voor haren, zeepresten of dergelijks. Dit kan namelijk ophopen waardoor het niet meer kan stromen en dan creëer je een lekkage. Vaak vergeten mensen dit omdat het een vies klusje is om al die haren

CV ketel

Ik wil het niet te vaak zeggen maar controleer heel goed jouw CV jaarlijks door iemand die er verstand van heeft. De cv ketel is het kloppende hart van jouw huis en daarom verzorg het alsof je kind is. Als hier een lekkage ontstaat kan het ook een dure rekening worden voor je.

Geef een reactie