Aandelen, iets voor jou?

Heb jij er wel eens over nagedacht om aandelen te kopen? De een is er heel handig in, de andere iets minder. Maar het is wel belangrijk om na te gaan of beleggen iets voor jou is. Voordat je bijvoorbeeld Roche stock gaat kopen. 

Wat doe jij naast sparen met je geld? Beleggen kan een interessante optie zijn, zelfs een slimme zet. Twijfels over beleggen? Die snappen we als geen ander. Maar wil je je kansen vergroten om je geld te laten groeien? Dan is beleggen misschien iets voor jou. Bij ING hebben we voor iedere belegger een aanbod dat past.

 

Wat kan beleggen jou opleveren?

Beleggen is een krachtig middel om je geld te kunnen laten groeien. Je opent er nieuwe mogelijkheden voor jezelf mee. 
 

Je kunt het helemaal zelf doen, maar het is ook makkelijk om het samen met onze experts te doen. Je geeft dan het dagelijkse beheer van je beleggingen uit handen. 
 

Natuurlijk zijn er risico’s verbonden aan beleggen. De waarde van je beleggingen kan dalen. Het is daarom altijd slim om een langere periode te beleggen. Dan heb je meer kans dat eventuele dalingen later weer worden goedgemaakt. Dus hoe langer je ‘beleggingshorizon’, hoe groter de kans op een positief rendement.

 

Maar past beleggen wel heelmaal bij jou?

Bepaal of beleggen iets voor jou is door jezelf de volgende vragen te stellen:

 

  1. Heb je genoeg geld achter de hand als buffer? Want het is niet slim om te gaan beleggen met geld dat je opzij hebt gezet voor onverwachte uitgaven. Of met geld dat je binnenkort nodig hebt. 
  2. Hoe ziet je financiële plaatje eruit? Denk hierbij aan je inkomen, je spaargeld, maar ook aan financiële verplichtingen zoals je hypotheek. Vanuit hier bepaal je hoeveel geld je kan beleggen. En hoeveel risico je kunt nemen.
  3. Kan je je geld voor langere tijd wegzetten? Je beleggingen verkopen kan altijd, maar het is verstandig om zo lang mogelijk te blijven beleggen. Want hoe langer je beleggingshorizon, hoe groter de kans dat je een eventueel negatief rendement weer goedmaakt. 
  4. Kun je er tegen als de waarde van je beleggingen daalt? En ben je ook dan in staat om vast te houden aan je plan?

Heb je de knoop doorgehakt en wil je gaan beleggen? Dan is de volgende vraag hoe je dit wilt doen. Laat je het graag over aan onze experts of wil je alles zelf doen? Bekijk op welke manieren je bij ons kunt beleggen. En wat het beste bij je past. Wil je alvast meer te weten komen over beleggen? Kijk dan eens naar websites die jou helpen met een berekening maken zoals de bank.

Geef een reactie