Op zoek naar een mooie pvc vloer?

Wil jij een van de verschillende pvc vloeren in jouw huis hebben? Dan kan je een kijkje nemen op laminaatenparket.nl. Maar ook wij kunnen je helpen met kiezen. Want in deze blog zetten wij alle voordelen van een pvc vloer voor jou op een rijtje. Lees je mee?

 

Wat is een pvc vloer precies?

PVC is de afkorting van ‘polyvinylchloride’. Deze vloer wordt gemaakt van verschillende lagen kunststof. PVC is een sterke vloer met een beschermende toplaag. Door de huidige technieken is het bijna niet meer te onderscheiden van echt hout! Vanwege de tal van mogelijkheden voor stijlen en dessins zit er voor iedereen wel iets tussen.

 

De verschillende voordelen van een pvc vloer

1. Sterke duurzame vloeren

PVC vloeren hebben een fijne beschermende toplaag boven op de kunststoflagen. Hoe sterker deze laag is, hoe langer de vloer mee gaat. Dit betekent dat een PVC maar liefst 25 jaar mee kan gaan! Dit maakt de vloer sterker dan laminaat, vinyl of tapijt. Vinyl is bijvoorbeeld zachter dan een PVC-vloer, maar daardoor blijven er ook sneller afdrukken van meubelpoten in staan.

2. Zeer onderhoudsvriendelijk

Geen last meer van allergieën met de makkelijk te onderhouden PVC vloer! Doordat PVC een glad oppervlak heeft, blijft de vloer gemakkelijk schoon door regelmatig te stofzuigen of te dweilen zonder reinigingsmiddelen. In plaats van reinigingsmiddelen, kun je gebruik maken van speciaal onderhoudsmiddel van James. Met James hou je je vloer schoon en je omgeving jaloers!

3. Goed te combineren met vloerverwarming

Nooit meer koude voeten in huis, want PVC vloeren kunnen perfect gecombineerd worden met vloerverwarming! PVC vloeren hebben de unieke eigenschap om zich aan te passen aan de temperatuur van de omgeving. Door de verschillende kunststof lagen kan warmte goed worden geleid.

4. Geluiddempende eigenschappen

Woon je in een tussenwoning, heb je dunne muren of vaak last van je partner die later naar bed toe gaat of vroeger op moet staan? Dan zul je zeker blij zijn met deze stille eigenschap van PVC. Door de verschillende lagen worden voetstappen stil en kun je je geruisloos door de ruimte verplaatsen!

5. Makkelijk te vervangen of verhuizen

Als er na een tijdje beschadigingen op de vloer ontstaan (of je gaat verhuizen), is PVC een goede oplossing. De vloer is namelijk makkelijk te vervangen en te verplaatsen! Alle stroken kunnen individueel worden vervangen bij schade. Ook voor het verhuizen is click PVC handig aangezien deze niet wordt vastgelijmd.

6. Waterbestendig

Met een PVC vloer hoef je niet bang te zijn voor geknoei met water. Het is namelijk waterbestendig! Ideaal dus voor jonge kinderen en enthousiaste honden. En zelfs in de badkamer kan een PVC vloer gelegd worden! Knoeigevaar bij kinderen (én honden) is dus geen probleem.

7. Zacht voor de voeten

Een zacht gevoel aan je voeten is heerlijk om mee op te staan. Dat gevoel verzorgt PVC je. Deze vloer voelt, ook zonder vloerverwarming, warmer aan dan bijvoorbeeld tegels of steen. Ook voor de kleintjes vormt de PVC vloer een prettig en veilig speeloppervlak zonder oneffenheden.

8. Voor ieder wat wils

Het prettigste voordeel van PVC is wel dat er enorm veel mogelijke dessins zijn! Zo kun je kiezen tussen allerlei authentieke ontwerpen en kleuren. Dat maakt een PVC vloer perfect om je persoonlijkheid en eigen touch terug te laten komen in huis. Tussen alle verschillende dessins vind jij gegarandeerd iets die je huis omtovert tot de plek van je dromen!

Geef een reactie