Ideeën om je muren mee op te vrolijken 

Missen bepaalde ruimtes in je woning wat sfeer? Een manier om dit in één klap op te lossen is door je muren eens onder handen te nemen. Een eyecatcher maken van je muur, doet een kamer veel goeds. De ruimte heeft gelijk meer diepte, sfeer en gezelligheid. Wil jij weten wat je allemaal met je kale of saaie muren kunt doen? Lees dan even deze blogpost! 

Geef je muren eens wat kleur 

De allereerste tip om je muren wat op te fleuren is om ze een kleurtje te geven. Dit kun je gemakkelijk zelf doen met verf. Je kiest uiteraard iets dat bij jouw persoonlijke stijl past. Zo kun je gaan voor een zachte kleur zoals lichtgroen, beige, taupe of roze of ga juist voor een wat donkerdere kleur. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je muren te bekleden met een leuk behang. Wil jij het natuurlijk laten ogen? Ga dan bijvoorbeeld voor steen behang. Of ga voor een subtiel behang met een zacht reliëfje. Zo creëer je gelijk meer sfeer in de ruimte, zonder dat het behang overheersend wordt. Je kunt bijvoorbeeld je behang kopen bij bricoflor. Hier hebben ze allerlei soorten behang! Zo zit er altijd wel iets bij dat bij je past. 

Muur geschilderd, maar klopt er voor je gevoel iets niet? 

Heb jij een muur volledig opgeknapt met een leuk behangetje of een likje verf, maar klopt er voor je gevoel iets niet? Is je muur bijvoorbeeld heel overheersend in een ruimte? Dan komen hier wat tips om eenheid te creëren in je kamer. Wanneer je een kleur kiest, is het heel belangrijk dat deze ook mooi staat bij de rest van je interieur, denk bijvoorbeeld aan je vloeren of je meubels. Maar ondanks dat, kan een muur alsnog overheersend aanvoelen. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk om de gekozen kleur op meerdere plekken in de kamer terug te laten komen. Zo trek je het geheel wat samen en creëer je de eenheid en sfeer waar je naar zoekt. 

Zo creëer je eenheid in een kamer met kleur 

Waar kun je kleur gemakkelijk in laten terugkomen? Dit kan bijvoorbeeld in de woonkamer met stoelen, een poef, een schilderij, een vloerkleed, kussens of een vaas met droogbloemen. In de slaapkamer kun je juist weer gaan voor nieuw beddengoed dat past bij je muur. Ook kun je nog extra kussentjes toevoegen op bed en ook weer een vloerkleedje om het geheel in elkaar te laten overlopen. Of plaats een mooi gekleurd schilderij boven je bed! 

Geef een reactie