Ga je binnenkort op reis? Vergeet dit dan niet

Het is binnenkort weer vakantie in Nederland en dat houd natuurlijk in dat er ontzettend veel Nederlanders op vakantie gaan. De meeste Nederlanders kiezen ervoor om een bezoekje te brengen aan een ander Europees land, maar ook zijn er veel Nederlanders die thuis blijven. Mocht je ook op vakantie gaan, bijvoorbeeld naar een land buiten de Europese Unie, dan is het handig om te weten wat je zeker niet mag vergeten. Maak je niet druk, want in dit handige artikel kom je er snel meer over te weten. 

 

Een Nederlands paspoort

Wanneer je buiten de Europese Unie op vakantie gaat, is het belangrijk dat je over een Nederlands paspoort beschikt. Je hebt, indien je in Nederland geboren bent, altijd recht op een Nederlands paspoort aangezien je over de Nederlandse nationaliteit beschikt. De reden waarom je altijd je paspoort moet meenemen, is dat je paspoort een internationaal geldig identiteitsbewijs is. Je kunt dus niet met je Nederlandse ID-kaart naar de andere kant van de wereld reizen. Mocht je dat wel doen, dan is de kans erg groot dat je in het land van aankomst niet langs de douane komt. 

 

Het vaccineren is verstandig

Wanneer je naar een land buiten de Europese Unie op vakantie gaat, dan is het altijd aan te raden om je te laten vaccineren tegen verschillende virussen. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat veel van deze landen ontwikkelingslanden zijn. Hierdoor komen er virussen voor die soms erg gevaarlijk kan zijn. Welke vaccinaties er aangeraden worden, kun je het beste achterhalen via de website van het GGD. Meestal gaat dit om een DTP vaccinatie en een vaccinatie gele koorts. Dat heeft er dan ook mee te maken dat deze virussen het vaakst voorkomen in het buitenland. Wil je hier meer over weten? Bezoek dan de website van de GGD. 

 

Je moet een visum aanvragen

Wat veel mensen soms vergeten als ze op vakantie gaan naar een land buiten de Europese Unie, is het aanvragen van een visum. Het is erg belangrijk dat je altijd een visum aanvraagt als je naar een land buiten de Europese Unie gaat. Dat heeft ermee te maken dat je op de Nederlandse luchthaven, maar ook op de luchthaven in het land van aankomst geweigerd kan worden als je geen visum hebt. Vrijwel ieder land heeft een visum verplicht gesteld en dat is zeker niet vreemd. Landen willen natuurlijk graag toezicht houden op wie het land betreed en met welke intenties een persoon een land betreed. 

 

Geef een reactie