Hoe vul je die grote kale muur?

Wanddecoratie is altijd mijn minst favoriete onderdeel geweest van het inrichten van een kamer. Ik vind het lastig te bedenken hoe ik de lege ruimte moet vullen zonder de kamer er te druk uit te laten zien. Onlang heb ik een plan moeten bedenken voor een lege wand in de slaapkamer. En toen kreeg ik hulp van een vriendin. In deze blog deel ik haar lijst met tips. Dit zijn een aantal goede go-to's voor als je geen idee hebt wat je met een muur moet doen!

1 Planken / kunst richel

Een reeks 'zwevende' planken zijn een geweldige manier om ruimte te vullen! Bovendien kunt u het decor dat u erop weergeeft, uitschakelen wanneer u maar wilt. Je kunt deze versieren met een minimaal decor (denk aan: meestal wit / beige decor, of alleen zwart-wit prints) of je kunt ze gebruiken om je favoriete plank styling accessoires en kunst weer te geven! In kinderkamers of speelkamers zijn kunst richels ook geweldig om kinderboeken weer te geven!

2 Een spiegel

Een goed geplaatste spiegel kan wonderen doen voor een kamer! Of u nu kiest voor een scheve vloerspiegel of wandspiegel. Spiegels kunnen helpen een slecht verlichte kamer helderder te laten lijken. Daarnaast helpen ze om een deel van die lege ruimte aan de muur te vullen! Spiegels zijn geweldig om te gebruiken wanneer je een gebied moet vullen, zonder dat het te bepalend wordt.

3 Geweven kunst

Voeg textuur aan je kamer toe! Met geweven muurkunst kun je veel kanten op: wandtapijten, manden, vezelkunst, noem maar op. Wandtapijten waren al hip toen ik op de middelbare school ging. Naast de warme uitstraling hebben wandtapijten ook een fantastische akoestische werking op de ruimte.

4 Planten

Eigenlijk zijn planten dé oplossing voor ieder lastig hoekje in huis. Hangplanten, planten aan muurhaken, planten op planken, muurplanten: hoe je het ook wil doen, ze zijn een geweldige aanvulling voor iedere kamer. Niet zulke groene vingers? Ga dan lekker voor neppers.

5 Fotogalerij

Wat ik het leukst vindt aan galerijmuren is hoe ze kunnen verschillen. Varieer met verschillende maten fotolijsten, of kies uitsluitend voor één maat, zoals een fotolijst 50×70 die je overal laat terug komen. Je kunt je creativiteit echt kwijt in het inrichten van deze fotowand. Ga voor minimalistisch zwart wit, of juist excentrieke kleuren. Ook kun foto's afwisselen met teksten, kunst of kleurenprints.

Ik heb inmiddels genoeg inspiratie gekregen voor mijn muur en heb besloten voor de fotolijsten te gaan. En ik hoop dat ik met deze tips ook jou uit de brand heb geholpen.

Geef een reactie