De culturele stad van Polen: Krakau

Door Corona bleef iedereen nu natuurlijk nog even thuis om gezond te blijven. Toch wordt er wel rondgekeken naar plekken waar men nu in de zomer heen kan.  Er zijn natuurlijk ontelbare optionele landen, alleen al in Europa. Hierdoor kan het gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om dit te voorkomen raden wij deze boom voor je aan: Polen! Dit land heeft meerdere steden die zeker het bezoeken waard zijn. Onze favoriet in Polen? Een stedentrip naar Krakau! 

 

Het culturele Krakau

Krakau heeft een groot aanbod aan cultuur. De stad wordt zelfs gezien als één van de belangrijkste cultuursteden van Midden-Europa! Niet voor niets staat de stad dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het historisch centrum van de stad heeft ontzettend veel oude gebouwen. De stad is in de Tweede Wereldoorlog ongeschonden gebleven. Hierdoor is het centrum op zichzelf al een bezienswaardigheid! Naast de prachtige gebouwen, zijn er natuurlijk ook de indrukwekkende grafheuvels. Deze heuvels zijn door hun formaat werkelijk adembenemend om te zien. De hoogste grafheuvel in Krakau is wel 34 meter hoog! Ook zijn er een aantal prachtige kerken in deze stad te zien: de Mariakerk is gebouwd in de 13e eeuw.

Er is ook een grote hoeveelheid aan musea te vinden in de stad, zoals het Nationaal Museum of het Multimediaal Museum. Al dit pracht en praal maakt dat Krakau vaak ook wel het Florence van Polen wordt genoemd!

 

Genoeg diversiteit in de keuken

Na een lange dag cultuur opsnuiven, moet er natuurlijk goed gegeten worden. Ook dat kan in Krakau. Er zijn diverse typisch Poolse restaurants met heerlijke gerechten die je tijdens de stedentrip moet proberen. Twee bekende gerechten zijn: Pierogie en Zapikanka. In de Poolse keuken wordt vaak gekookt met eenden- en varkensvlees, maar ook voor de vegetariër zijn er meer dan genoeg restaurants en barren!

 

Dansen? Kazimierz!

Wil je na het eten niet meteen naar bed? Dan moet je Kazimierz bezoeken! Deze wijk heeft meerdere pubs en vodkabarren. Bij deze barren heb je al voor een paar euro wat populaire vodkashotjes. In Polen is vodka een erg geliefd drankje, dus bereid je voor om dit meerdere keren op de avond uit te drinken. Na een paar drankjes zin om te dansen? Ook dan ben je in Kazimierz op de juiste plek. Naast de pubs en barren zijn er meerdere nachtclubs. Er is zelf een nachtclub in een tram die je door de stad Krakau heenrijdt!

Na een lange dag is een goede nachtrust erg belangrijk. Daarvoor hoef je niet verder te zoeken! Kies hier jouw overnachting voor een Stedentrip Krakau!

Geef een antwoord