Hoe kom ik van mijn rugklachten af?

Bijna iedereen in Nederland heeft er wel eens last van gehad rugklachten. Deze pijn kan tijdelijk of chronisch zijn en komt voor in jouw boven- en onderrug. Hoe rugpijn ontstaat kan heel verschillend zijn. Soms is de rugpijn acuut, chronisch en soms ontstaan rugpijn geleidijk. Er zijn eigenlijk twee soorten rugpijn. De ene pijn bevindt zich hoog in de rug en de andere pijn bevindt zich laag in de rug. Bij hoge rugpijn heb je pijn tussen je schouderbladen en bij lage pijn zit het in je onderrug, tussen je stuitje en je onderste ribben. Hoge rugpijn komt vooral voor bij mensen die een kantoorbaan hebben. Vergeet niet om elk uur even een rondje te lopen dus.

Wat helpt het best?

Ook ik heb helaas last van een chronische rugpijn. Ik kwam er maar niet vanaf tot ik naar fysio Hilversum ging. Een Chiropractor heeft mij onder handen genomen en ik spreek niet vaak van een wonder, maar dit was een fantastische ervaring. Chiropractie biedt behandelmethodes voor zowel jong als oud. Een chiropractor behandelt een grote variatie aan klachten waaronder de meest voorkomende: rug- en nekklachten. Ik was aan het juiste adres. Voor klachten als hoofdpijn of problemen in bijvoorbeeld de schouder, de knie of andere bewegingsklachten biedt chiropractie ook een oplossing.

Chiropractie

Chiropractie komt oorspronkelijk uit Amerika sinds het begin 20e eeuw. In 1990 waren er slechts 50 chiropractoren in Nederland. Tegenwoordig zijn het er 250. Chiropractie mag dan een kleine beroepsgroep zijn in Nederland, maar wereldwijd is chiropractie een van de grootste discipline na medici en tandartsen. Een chiropractor is niet alleen gericht op het verhelpen van blessures, pijn of klachten. Chiropractie heeft ook als doel om optimale gezondheid na te streven. Dat betekent dat een chiropractor niet alleen betrokken is bij gezondheidsproblematiek, maar ook bij gezonde individuen. De chiropractor heeft hiervoor verschillende technieken tot zijn of haar beschikking. Alle handelingen van een chiropractor hebben als basis een grondige kennis van het menselijk lichaam en veel ervaring met uiteenlopende klachten.

Deze ervaring is deels opgedaan tijdens een lange universitaire studie en daarna in het contact met cliënten. De essentie van het werk van een chiropractor is dan ook het verhelpen van (lichamelijk) klachten bij cliënten en het bevorderen van de gezondheid van cliënten. Heel veel klachten of pijn kan worden verklaard door een verkeerde stand van wervels of een niet optimale houding. Hierdoor kunnen subluxaties ontstaan die allerlei verschillende problemen kunnen geven. Twijfel niet langer en ga eens langs bij een chiropractor bij jou in de buurt.

Geef een antwoord