Een hond of kat nemen?

Wanneer je beslist om een huisdier te nemen, heb je een grote verantwoordelijkheid. Honden en katten leven als het goed is minstens 10 jaar, dus je zal een lange tijd voor je huisdier moeten zorgen. Wat is eigenlijk het verschil tussen honden en katten? Hoe beslis je welke het best bij jou past? En hoe verzorg je je nieuwe huisdier? In dit blog lees je daar meer over.

Katten

Een kat in huis nemen is superleuk! Katten zijn eigenwijze dieren die veel prikkels nodig hebben om zich te vermaken. Hoewel je een kat niet hoeft uit te laten, is het wel belangrijk dat je hem genoeg aandacht geeft. Kies je voor een kat die alleen binnen leeft? Zorg er dan voor dat hij genoeg te doen heeft. Dit kun je doen door bijvoorbeeld thuis een krabpaal, speeltunnel of speeltjes neer te zetten. Wanneer een kat niet genoeg te doen heeft binnen kan hij zich gaan vervelen, en dat zorgt er weer voor dat hij dingen kapot kan gaan maken. Naast leuke speeltjes heeft de kat ook aandacht van jou nodig. Zorg er dus voor dat de kat dagelijks eten en drinken krijgt, dat je met hem speelt en dat hij af en toe gekamd wordt. Daarnaast is het verstandig om de kat goed te checken op luizen en teken. Heeft je kat luizen of teken? Geen zorgen. Dat komt heel vaak voor en is goed te behandelen. Een kat lijkt dus een heel onafhankelijk huisdier, maar er komt veel bij zijn opvoeding kijken. Bedenk je dus goed of je hier tijd voor hebt!

Honden

Een hond is een heel ander soort huisdier dan een kat. Er zijn heel veel verschillende rassen waar je uit kunt kiezen en die hebben allemaal verschillende karakters. Het belangrijkste is dat je hond minimaal 4 keer moet worden uitgelaten per dag. Een hond heeft namelijk veel beweging nodig en zal ook dan zijn behoeften moeten doen. Het is dus verstandig om je af te vragen of je daar wel tijd voor hebt/zin in hebt. Hiernaast heeft een puppy een goede opvoeding nodig. Zo moet hij leren om zindelijk te worden, te luisteren naar zijn baasje en alleen te slapen. Dat kan je doen door mee te doen aan een puppycursus. Veel mensen kiezen hiervoor, omdat het zeker effectief is! Wel kost het relatief veel geld om dit te doen, maar je moet er sowieso rekening mee houden dat een huisdier nemen duur kan zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vaccinaties, dierenartsbezoekjes, hondenvoer, een halsband hond en speeltjes. Ben je bereid om voor de hond te kunnen zorgen als hij ziek wordt? Dat zijn dingen die je je moet afvragen voordat je beslist om een puppy te kopen.

Geef een reactie