Een bedrijfspand schoon houden, wat komt daar bij kijken?

Als je een bedrijfspand hebt dan weet je hoeveel werk er komt kijken bij het netjes houden van de werkvloer. Hoe groter het pand, hoe meer onderhoud er nodig is. Het is begrijpelijk dat je dit niet zelf na het werk nog allemaal gaat schoon maken. De meeste bedrijven gaan daarom in zee met een schoonmaakbedrijf. Toch is een schoonmaakbedrijf niet de enige die verantwoordelijk is voor het netjes houden van het bedrijfspand. Ook als ondernemer kun  je een aantal acties ondernemen om het netjes te houden. Zo kun je bijvoorbeeld een aantal schoonmaakmiddelen kopen die werknemers ook kunnen gebruiken. 

 

Houd de bacteriën zoveel mogelijk buiten het pand

Het is belangrijk dat je de bedrijfsvloer zo hygiënisch als mogelijk houdt. Om dit voor elkaar te krijgen kun je een antibacteriële handspray bij de ingang zetten. Bespreek met het team dat het belangrijk is om dit bij aankomst te gebruiken. Overigens zijn de meesten hier tijdens de corona pandemie al aan gewend en is de stap nu een stuk kleiner om het ook dagelijks op werk te doen. Naast dat je een spray bij de ingang kunt zetten, kun je ook een antibacteriële gel op elke afdeling zetten. Zo houd je de bedrijfsruimte met enkele handelingen al een stuk hygiënischer. 

 

Een zeepdispenser bij de wc’s

Naast dat je antibacteriële spray kunt gebruiken, is het ook aan te raden om een zeepdispenser bij de wc’s neer te zetten. Een spray dispenser is hierbij de beste optie. Hierbij hoeft namelijk iedereen de spray aan te raken voor gebruik. Een voordeel van een zeepdispenser is dat ze niet duur zijn. Voor enkele tientjes kan je al een goed exemplaar krijgen. Zorg ervoor dat je bij elke wasbak een zeepdispenser hebt staan waarvan je medewerkers gebruik kunnen maken. Controleer wel regelmatig of er nog voldoende zeep in zit. Na verloop van tijd zal je doorhebben hoe lang het duurt voordat de zeep bijgevuld moet worden. 

 

Waar kun je goedkope schoonmaakmiddelen voor op het kantoor kopen?

Naast de antibacteriële spray en de zeepdispenser zijn er nog veel schoonmaakmiddelen die je in moet zetten. Wat je precies nodig hebt hangt onder andere af van het bedrijf dat je inschakelt voor de schoonmaak en of zij zelf spullen meenemen. Indien zij dit niet meenemen, dan is het handig om via het internet goedkope schoonmaakmiddelen te bestellen. Zo zijn er enkele webshops hierin gespecialiseerd en kun je daar voor een voordelige prijs diverse producten bestellen. 

 

Geef een reactie