Zo vind jij een baan bij jou in de buurt

Ben je opzoek naar een nieuwe baan? En het liefst bij jou in de buurt? Dan is het slim om een aantal voorbereidingen te treffen. Ten eerste is het natuurlijk slim om na te denken wat je nou precies wilt gaan doen. In welke branche ga je zoeken en wat voor functie lijkt je interessant? Dit zijn vragen die je allemaal in de voorbereiding kan stellen, vervolgens is het zaak om gericht te gaan zoeken. Online kan je gemakkelijk filteren selecteren op specifieke wensen en eisen. In deze blog nemen we je mee in dit proces en geven we je een aantal praktische tips die je direct kan gebruiken. Benieuwd naar deze tips? Lees dan zeker verder!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je zomaar gaat zoeken op random vacatures is het slim om eerst te kijken naar wat je zelf echt leuk vindt. Begin bijvoorbeeld naar het kijken wat voor opleiding je hebt afgerond, waar liggen jouw interesses en waar heb je affiniteit mee. Door dit te verzamelen op in A4’tje kan je vrij gemakkelijk erachter komen wat bij jou past. Het is daarnaast ook slim om andere te vragen wat ze van jou vinden en waar zij vinden waar jouw kwaliteiten liggen. Dit zijn dingen die voor iedereen natuurlijk weer anders zijn. Het is dus belangrijk om te kijken wat bij jou past en op basis daarvan zoeken.

Online filteren en zoeken

Online kan je gemakkelijk verschillende vacatures bekijken en opzoeken zodat je uiteindelijk een baan in de buurt kan vinden. Ga bijvoorbeeld opzoek naar de functie die jou aanspreek en ga vervolgens filteren op jouw woonplaats. Je kan dan vaak filteren op een aantal kilometer van een bepaalde plaats af. Daarnaast kan je ook nog filteren op bijvoorbeeld om hoeveel uur het gaat.

Op sollicitatiegesprek

Wanneer je gesolliciteerd hebt is het tijd voor hopelijk een sollicitatiegesprek. Voor veel mensen is dit vaak een spannend moment. Maar door je goed voor te bereiden hoeft een sollicitatiegesprek helemaal niet heel spannend te zijn. Zorg ervoor dat je kleding draagt dat past bij het bedrijf maar dat ook goed past bij jezelf. Wanneer jij je goed voelt in je kleding zal je ook veel zelfverzekerder zijn. Daarnaast is het voor veel mensen een fijne gedachte wanneer ze zich goed hebben ingelezen. Je wilt namelijk wel wat weten over het bedrijf en dat zal ook goed overkomen om degene waarmee je het gesprek hebt.

Geef een reactie