Duo rolgordijnen op maat

Een huis zonder gordijnen voelt vaak kaal en koud. Een huis waarbij er wel gordijnen zijn voelt vaak warm en sfeervol aan. Tegenwoordig wordt vaak een roljaloezie of een duo rolgordijn gebruikt. Deze zijn erg handig in gebruik en zien er fraai en strak uit. Naast het gebruik in woonkamers, worden ze ook veel gebruikt in slaapkamers, kinderkamers, keuken, kantoor, badkamer en serres. Zo zijn er voor de badkamers speciale duo rolgordijnen en jaloezieën die vochtbestendig zijn. De duo rolgordijnen en jaloezieën zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, stoffen en onderlatten. Zo vindt u altijd uw gewenste duo rolgordijn of roljaloezie op maat. 

Roljaloezie 

Een roljaloezie bestaat uit twee lagen waar doorzichtige- en ondoorzichtige stroken elkaar afwisselen. Door één van de lagen te bewegen, gaan de stroken over op elkaar om zo de roljaloezie op elke hoogte licht te laten doorschijnen of juist te laten verduisteren. Daarom wordt een roljaloezie ook wel een dubbel rolgordijn genoemd. De breedte van deze stroken varieert in smalle stroken van 8, 10 of 12 centimeter tot brede stroken van maximaal 40 centimeter breed. Brede banen geven vaak een rustigere uitstraling. De stof heeft ook veel invloed op de uitstraling. Zo zijn er standaard roljaloezieën, met de beste prijs-kwaliteitverhouding en tijdloze kleuren passend bij elk interieur. Maar ook verduisterende, fijne structuur, linnen structuur en plissé roljaloezieën. 

Duo rolgordijn op maat 

De duo rolgordijnen en roljaloezieën kunnen allebei op maat worden gecreëerd. Zodat het precies past in uw huis. Er kan worden gekozen uit 170 verschillende stoffen en de duo rolgordijnen kunnen worden gemaakt tot een breedte van 300 centimeter. In slaapkamers wordt vaak een duo rolgordijn verduisterend aangeraden. Zo heeft u tijdens het slapen geen last van het licht. Houdt er wel rekening mee dat ze niet 100% verduisterend zijn. Doordat de duo rolgordijnen uit doorschijnende en niet doorschijnende banen bestaan. Tussen de voorste en achterste banen zal er altijd wat licht doorschijnen. Om toch de verduistering zo maximaal mogelijk te krijgen wordt er aangeraden om een model 4, 5 of 7 te nemen met bredere banen die ook meer overlappen. Bij duo rolgordijnen verduisterend is er keuze uit 4 verschillende soorten. Een duo rolgordijn darkness 11 en een duo rolgordijn darkness 12, het verschil tussen deze twee duo rolgordijnen is de baanbreedte. De darkness 11 heeft een baanbreedte van 11 centimeter en de darkness 12 heeft een baanbreedte van 12 centimeter. Verder is er nog een duo rolgordijn industrial en de duo rolgordijn twilight. De twilight heeft een baanbreedte van 8 centimeter en de industrial heeft een industriele uitstraling. Als u nog niet zeker bent van u keuze kunt u altijd een proefstaal van de stof laten opsturen. Zo kunt u het materiaal ook voelen en zien in combinatie met uw interieur.

Geef een reactie