Waar moet je aan denken als je een scooter gaat kopen?

Er zijn veel mensen in Nederland die het fijn vinden om een eigen scooter te hebben. Dit kan verschillende redenen hebben. Vaak willen jongeren die 16 jaar of ouder zijn graag een scooter zodat zij niet meer hoeven fietsen. Daarnaast zijn er ook veel mensen die meestal kleine afstanden moeten overbruggen en daarom liever een scooter hebben dan een auto. Het is wel van belang om goed na te denken voordat je zomaar een scooter koopt. 

 

Haal eerst je scooterrijbewijs

Het is voor veel mensen een droom om op een mooie scooter te kunnen rijden. Als jij graag je eigen scooter wilt hebben, is het wel van belang dat je eerst je scooterrijbewijs haalt. Je moet in Nederland namelijk een rijbewijs hebben om op een scooter te rijden. Bij dit rijbewijs is het in tegenstelling tot een autorijbewijs al op je 16de mogelijk om examen te doen. Hierdoor mogen mensen die 16 zijn ook al op een scooter rijden in Nederland. Het is wel van belang dat je enkel op een scooter rijdt als je een rijbewijs hebt. Als je geen rijbewijs hebt en je wordt staande gehouden door een agent, kun je een vrij hoge boete krijgen. Daarnaast ben je niet verzekerd wanneer je zonder rijbewijs in een ongeluk terecht komt. Je neemt dus een stuk meer risico dan je denkt wanneer je zonder rijbewijs op een scooter gaat rijden. 

 

Zoek een geschikte scooter

Er zijn veel mensen die graag een eigen scooter willen hebben. Het is voor deze mensen wel van belang dat zij goed nadenken over welke scooter zij kiezen. Je kunt namelijk uit veel verschillende soorten scooters kiezen als je in Nederland woont. Veel mensen hebben al moeite met het kiezen van een geschikt model, maar al deze modellen kun je ook nog eens in verschillende kleuren kopen. Dit maakt de keuze erg lastig. Zelfs als je al weet dat je een mat zwarte scooter wilt, is het nog lastig om te beslissen welk model je het liefst hebt. Je kunt dan bijvoorbeeld eens kijken of een btc riva brommer iets voor jou is. Daarnaast zijn er natuurlijk nog tientallen andere mogelijkheden. 

 

Neem je een snorfiets of bromfiets?

De meeste mensen weten niet precies wat het verschil is tussen een snorfiets of een bromfiets. Zij noemen dit allebei scooters, maar het grote verschil is het feit dat je op een snorfiets zonder helm mag rijden en dat je op een bromfiets wel een helm moet dragen. Wel is het zo dat je op een bromfiets harder mag rijden dan met een snorfiets. Daarom moet je goed nadenken over welke optie het best bij jou past. Dit is waarschijnlijk vooral afhankelijk van de afstand die je normaal gesproken moet afleggen. 

 

Geef een reactie