Het nut van een goed matras

Slaap beïnvloedt een dag meer dan mensen misschien zullen denken. Vanaf het moment dat iemand wakker wordt, is de toon vaak gezet. Slaap doet echter mee met iemand dan alleen een stemming zetten. Wat doet het allemaal met het brein en het lichaam als we slapen?

Het brein

Zoals al gezegd, helpt slaap om de stemming te zetten. Wanneer wij moe zijn, worden we meer prikkelbaar en kunnen we minder aan. Voor jezelf en voor jouw omgeving is het dus aan te raden om genoeg slaap te krijgen. Daarnaast hebben we minder concentratie en minder reactiesnelheid als we moe zijn.

Ons brein heeft tijd nodig om informatie te verwerken. Dit doet het door middel van slapen. Informatie en herinneringen worden onbewust verwerkt. Dit is de reden dat dromen vaak over onderwerpen gaan die in het dagelijks leven spelen.

Genoeg slapen is niet alleen leuk om te doen, het helpt ook nog eens met overgewicht. Tijdens het slapen worden er vele hormonen aangemaakt. Twee hiervan zijn ghreline en leptine. Ghreline is een honger-stimulerend hormoon, terwijl leptine honger-remmend werkt. Bij te weinig slaap wordt er meer ghreline aangemaakt dan leptine. Kortom, iemand heeft overdag meer trek door te weinig slaap. Daar komt nog een tekort aan energie bij om goed te bewegen en het recept voor overgewicht is begonnen.

Het lichaam

Tijdens het slapen wordt het lichaam hersteld. Dit komt deels door de hormonen die worden aangemaakt en deels doordat het lichaam rust krijgt. Spieren worden bijvoorbeeld hersteld, maar ook lichamelijk en geestelijk vindt er herstel plaats. Het is een soort reset-knop om een nieuwe dag fris te kunnen beginnen. Daarnaast maakt ons lichaam energie aan tijdens het slapen, waardoor wij weer fris en fruitig de dag door kunnen.

Een koudschuim matras

Iedereen heeft een ander aantal uren slaap nodig per nacht. Iets wat iedereen wel gemeen heeft, is dat wij ongeveer één derde van ons leven slapend doorbrengen. Dan hoop je natuurlijk wel lekker te liggen. Zo kan er beter geslapen worden en worden alle bovenstaande voordelen meegenomen. Om lekker te kunnen liggen, is een goed matras de eerst stap. En wat dacht je van een koudschuim matras? Een koudschuim matras is gemaakt van hightech schuim. Het heeft een open celstructuur. Dit zorgt ervoor dat het matras erg lucht- en vocht doorlatend is. Mensen die het warm krijgen ’s nachts behouden hiermee een aangename, neutrale temperatuur. Daarnaast zorgt de structuur ervoor dat het matras zijn oorspronkelijke vorm behoudt. Veel matrassen vormen een kuil na een aantal jaar, maar een koudschuim matras doet dit niet. Het gaat lekker lang mee en blijft al die tijd lekker liggen. Als laatste voordeel is een koudschuim matras antiallergisch. Hetzelfde matras wordt zelfs gebruikt in ziekenhuizen. Perfect voor mensen met allergieën voor bijvoorbeeld huisstofmijt. Het beste koudschuim matras is te vinden op Godu.nl. Zo kan iedereen lekker slapen, elke nacht weer.

Geef een reactie