De nieuwe Magento 2

E-commerce is een enorme industrie met veel platforms om uit te kiezen. Met de release van Magento 2 zijn er veel nieuwe functies die het ontdekken waard zijn. Of je nu een bestaande Magento 1-gebruiker bent of een complete nieuwkomer op het platform, er zijn nieuwe dingen die handig kunnen zijn om te weten voor bijvoorbeeld een b2b webshop magento. Ook als je een pwa website overweegt is magento 2 daar handig in, zeker voor een pwa developer. 

Internationalisering

Met de release van Magento 2 is internationalisering nu eenvoudiger dan ooit. Met deze functie kunt u uw winkel in meerdere talen vertalen. Als u slechts in één taal verkoopt, is deze functie misschien niet zo belangrijk voor u. Als uw e-commercebedrijf echter veel grensoverschrijdend handelt, zal internationalisering een enorm voordeel voor uw bedrijf zijn.

Verbeterde thema-aanpasser

Magento 2 wordt geleverd met een geweldige thema-aanpasser. Hiermee kunnen gebruikers een voorbeeld bekijken van de wijzigingen die ze op de site aanbrengen terwijl ze ze aan het maken zijn. Magento 2 heeft ook een responsief thema dat er geweldig uitziet op mobiele apparaten en tablets, maar ook op desktops.

Verbeterde SEO

Met de release van Magento 2 is een groot deel van de code herschreven. Dit betekent dat het voor ontwikkelaars gemakkelijker is om hun thema's te optimaliseren voor SEO. Magento 2 wordt ook geleverd met een ingebouwde tool voor zoekmachineoptimalisatie genaamd MageReport, een extensie waarmee u de SEO-prestaties van uw site kunt volgen. Dit is natuurlijk handig voor jouw b2b webshop in magento.

Betere integratie met Google Shopping

Als je bekend bent met Magento 1, moet je bekend zijn met de Google Shopping-module. Het was een geweldige uitbreiding om verkopers te helpen hun online winkel te integreren met Google Shopping. Maar er waren enkele problemen die niet gemakkelijk op te lossen waren. Magento 2 biedt een betere integratie met Google Shopping door het in te bouwen in het kernplatform. U kunt deze functie nu eenvoudig inschakelen vanuit het beheerdersdashboard en uw producten aan Google Shopping toevoegen zonder extra extensies te installeren.

Ontwerp van nieuwe productpagina's

Magento 2 heeft een nieuw ontwerp van de productpagina en is veel verbeterd in vergelijking met de vorige versie. Hier zijn enkele van de functies die het er aantrekkelijker uit laten zien: De productpagina heeft een nieuwe lay-out met twee tabbladen – "Productinformatie" en "Productacties". De productinformatiesectie bevat alle details over het product. Het omvat de naam, prijs, beschrijving, beschikbaarheid enz. Het toont ook alle gerelateerde producten in een rasterformaat, waardoor het voor klanten gemakkelijker wordt om producten te vergelijken. De klant kan deze ook sorteren op prijs of populariteit.

Van Magento 1 naar 2

Magento 1 zal in de nabije toekomst niet meer worden ondersteund. Dit neemt veel risico mee voor de magento 1 gebruikers. Daarom is het handig om alvast over te stappen naar magento 2. Dit kan best wel lastig zijn, daarom is het handig om hulp in te schakelen voor het bouwen van een b2b webshop magento. Ook voor een pwa website kan een ervaren pwa developer jouw goed op weg helpen.

Geef een reactie