Auto kopen, huren of leasen?

In de autowereld zijn er veel dingen mogelijk en dat is maar goed ook! Auto’s zijn namelijk duur en voor veel mensen is het daarom niet te beste optie om een auto definitief te kopen. Er zijn ook mogelijkheden om auto’s te huren of te leasen. Maar wat zijn nou individueel eigenlijk de voordelen van kopen, huren en leasen? Daar vertellen we je meer over in deze blog!

De voordelen van een auto kopen

Veel mensen kiezen er vandaag de dag nog voor om een auto te kopen. Het grootste voordeel van een eigen auto kopen is dat hij ook écht van jou is, het is jouw bezit. Je kunt er dus mee doen wat je wilt en je kunt ermee rijden wanneer je wilt. Een auto kopen is een goed idee wanneer je veel op de weg zit. Op lange termijn is het goedkoper om een auto te kopen dan te huren wanneer je hem veel gebruikt over een lange periode. Dat is daarom ook een van de grootste redenen waarom mensen ervoor kiezen een auto te kopen. Daarnaast zijn er ook veel tweede hands auto’s op de markt te vinden die betaalbaarder zijn dan compleet nieuwe auto’s.

De voordelen van een auto huren

Wanneer je een auto niet over een lange periode nodig hebt, dan is het een beter idee om een auto te huren. Je betaalt dan niet het volledige bedrag voor de auto, maar je kunt er wel in rijden. Dit is dus een perfecte optie wanneer je bijvoorbeeld op vakantie een auto nodig hebt, of in een korte periode meerdere keren de weg op moet. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud, belasting of verzekeringen want dat zit allemaal inbegrepen in de prijs!

De voordelen van een auto leasen

Een short lease auto heeft ook vele voordelen, vooral op zakelijk terrein. Bij short lease huur je een auto voor een relatief korte periode met een flexibel contract. Dit is dus handig voor een bedrijf die bijvoorbeeld een wagenpark wil samenstellen en daarvoor verschillende auto’s wil uitproberen. Voor shortlease zakelijk kan een bedrijf namelijk de nieuwste en beste auto’s uitproberen zonder de totale prijs voor de auto te betalen. Het is dus vooral voor bedrijven erg voordelig om te investeren in short lease! Zo is er in de autowereld dus voor iedereen een deal die perfect past bij zijn of haar wensen en dat maakt het natuurlijk wel zo prettig.

Geef een reactie