Alles over wijn

Ben jij een echte wijnliefhebber? Ga dan even goed zitten voor deze blog. Je zal meer te weten komen over deze welbekende alcoholische drank en daarnaast komen er nog andere leuke wijn gerelateerde feitjes aan bod. Ontdek de wereld van wijn en geniet!

Geschiedenis van wijn

Wijn is een van de populairste alcoholische dranken, maar wist je dat dit al duizenden jaren een bekende drank is? De oorsprong van wijn ligt in het Nabije Oosten, Mesopotamië. Men ontdekte dat de vergisting van vruchten van een wilde kruipplant resulteerde in een drank die roesverwekkend was. Na deze ontdekking begon de wijnbouwtraditie. De drank veroverde al gauw andere delen van de wereld. Uiteindelijk is wijn al helemaal populair geworden in Europa door de Romeinen. 

Random wijnfeitjes

Er zijn ontzettend veel leuke weetjes over wijn. Wist je bijvoorbeeld dat de oudste wijnfles ruim 1600 jaar oud is. Helaas kun je deze wijn niet meer proeven, maar wel kun je hem bezichtigen in het Historisch Museum der Pfalz in Duitsland. Wist je ook dat er mensen bestaan die minder van wijn houden en er zelfs een angst voor hebben? De angst voor wijn wordt ‘Oenofobie’ genoemd. Apart, maar 100% waar. Een ander grappig feitje is dat het toosten op de gezondheid met een glas wijn een traditie is die de Grieken ooit begonnen zijn. De gastheer nam altijd de eerste slok wijn om zo aan te tonen dat de wijn niet vergiftigd was. Hieruit is het toosten op de gezondheid voortgekomen, een traditie die we tegenwoordig allemaal kennen. 

De bekendste wijnstreken 

In Nederland kun je samen met vrienden en familie wijnproeverijen doen, maar niks is zo geweldig als een wijnproeverij in een van de meest vooraanstaande wijnstreken in de wereld! Ga bijvoorbeeld naar Toscane. Hier ontdek je indrukwekkende wijnlandschappen. En het mooie is dat je dit met de auto kunt doen vanuit Nederland. Wil je het nog extremer aanpakken? Boek dan een ticket naar Californië en ontdek Napa Valley. Hier heerst een mediterraan klimaat, wat gunstig is voor wijnbouw. Daarom zul je in deze prachtige vallei talloze wijngaarden tegenkomen. In totaal vind je er wijn van meer dan 300 wijnhuizen. 

Een gepersonaliseerd wijncadeau

Heb jij een vriendengroep met allemaal wijnliefhebbers? Dan is het natuurlijk een traditie om elkaar een speciale wijnfles cadeau te doen op verjaardagen. Wil je het dit jaar iets origineler aanpakken? Dan is het een idee om te kiezen voor een fles wijn met eigen etiket. Ja, je hoort het goed. Het is mogelijk om een wijnfles te personaliseren met je eigen ontwerp. De webshop van BedrukteFles laat je met een online tool een eigen etiket ontwerpen waarmee ze vervolgens de fles bedrukken. Daarnaast is er de optie om een stap verder te gaan dan een uniek etiket design. Het is via de webshop namelijk ook mogelijk om een gehele fles te ontwerpen. 

Geef een reactie