Drie redenen om een professionele schilder in te schakelen

Schilderen is één van de klusjes in en om het huis die het vaakst door mensen zelf wordt uitgevoerd. Je hebt er niet veel gereedschap voor nodig en de meeste schilderwerkzaamheden zijn niet erg moeilijk, zeker niet voor de handige doe-het-zelver. Toch kunnen er redenen zijn om een professionele schilder in te schakelen. In dit artikel lees je er meer over.

Een grote klus

Het schilderen van de hele buitenkant van je huis is een grote klus. Het vergt veel voorbereiding aan schoonmaken en kleine reparaties voor je echt kunt gaan schilderen. Soms heb je er speciale gereedschappen of materialen voor nodig. Een steiger bijvoorbeeld, voor de hoge delen. Al met al kan het veel tijd gaan kosten. Als doe-het-zelver kun je nooit zo snel en efficiënt werken als een professionele schilder. Heb je ook nog een drukke baan, dan kan dit een reden zijn om zo’n grote klus aan de professional over te laten.

Je wilt perfecte kwaliteit

Je bent best handig in doe-het-zelven: een muurtje schilderen, daar draai je je hand niet voor om. Toch kan een professionele schilder net dat beetje extra kwaliteit leveren. Het is zijn dagelijks werk en dat zie je. Zeker wanneer er wat moeilijke stukjes geschilderd moeten worden of er moet veel gerepareerd worden, dan heeft de schilder niet alleen het juiste gereedschap, maar ook de ervaring om dit op een perfecte manier in orde te maken. Op plekken waar je de beste kwaliteit wilt, kun je dus beter een schilder aan het werk zetten.

Niet alleen schilderen

In het verlengde hiervan ligt de situatie dat er veel meer moet gebeuren dan alleen schilderen. Het kan voorkomen dat een muur beschadigd is, dat er veel gaatjes, putjes en scheurtjes in zitten. Misschien heb je zelfs last van vochtproblemen of schimmel. Een professionele schilder kan beoordelen of hij daar een oplossing voor heeft of dat er een andere deskundige moet worden ingeschakeld, zoals een stukadoor of een bouwkundige. Een goede schilder weet wat hij zelf kan en wat hij aan een ander moet overlaten. Hij kan je adviseren over de beste aanpak.

Hoe vind je een goede schilder die dit soort wat lastiger klussen samen met jou kan aanpakken? Google op schilder gezocht in Utrecht of op je eigen woonplaats en bekijk de websites, vraag naar de ervaring  van de schilder van je keuze en leg hem eventueel je situatie voor. Kijk naar de feiten, maar laat ook je gevoel spreken: vertrouwen in de persoon die de klus moet doen is belangrijk.

Geef een reactie