Autokraan: een mobiele hijskraan online te koop

Je vind al een autokraan te koop voor een laag budget. Een autokraan is heel bijzonder vergeleken met normale hijskranen. De kraan van een autolaadkraan kan dankzij de knik arm en de uitschuifdelen namelijk heel compact opgevouwen worden. Zo is er plek over op de autokraan om een lading te dragen. Het kan een professioneel team al gauw een dagdeel of langer kosten om een hijskraan op te zetten. Dat terwijl een autokraan direct na aankomst ingezet kan worden. Ben je dus op zoek naar een autokraan te koop? Kijk direct naar de autolaadkranen die te koop staan of lees verder om meer te weten te komen over autokranen.

De lange arm van de kraanwagen

Een autokraan te koop is niet alleen een advertentie voor een enkele wagen. Er is een gigantische selectie aan uiteenlopende autolaadkranen beschikbaar. Sommige exemplaren hebben bijvoorbeeld maar één enkele knik arm terwijl anderen er wel twee hebben. Ben je op zoek naar een hijskraan die meer dan dertig meter ver kan reiken? Zelfs dit kan gewoon met een kraanwagen. Voor ruig terrein zijn er ook kraanwagens met rupsbanden. Vergeet niet dat de kranen ongelofelijk veelzijdig zijn. Aan het einde kan bijvoorbeeld een uiteenlopende selectie van tools worden bevestigd. Een oprijframe maakt het mogelijk om auto's veilig en zonder krasjes op te tillen en in te laden. Hijsbanden zijn ook een goede manier om voertuigen af en in te laten. Een kraan kan trouwens ook op een boot worden bevestigd, dan heet het nog steeds een autokraan.

Verrijdbare kranen en het budget

Wanneer autokranen grotere ladingen moeten inladen en aflossen is het handig om gebruik te maken van een autolaadkraan die minder weegt. Er is een maximaal toegestaan gewicht waar autokranen niet overheen mogen gaan. Door het gewicht van het voertuig zelf lager te maken is er meer ruimte voor het gewicht van de lading. Wanneer je op zoek bent naar een autokraan te koop kan je al opties vinden vanaf minder dan vierduizend euro. Dat is natuurlijk niets voor zo'n massief, krachtig voertuig. De meeste van deze goedkopere wagens zijn dan ook iets kleiner of iets ouder dan de gemiddelde autokraan. Tussen de tien en de twintigduizend is er een groot assortiment van betrouwbare, relatief nieuwere en grotere autolaadkranen. Hoe hoger de prijs vanaf dat moment, hoe groter het bereik van de kraan, hoe glanzender de wagen en hoe groter het draagvermogen van de autokraan. Of je nu op zoek bent naar een simpele oldtimer of een gloednieuwe autokraan. Er zijn koopjes te vinden in elke prijsklasse wanneer je autolaadkranen te koop bekijkt.

Geef een reactie