3x geen alledaagse beroepen

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan maar wil je deze keer verder kijken dan de huidige branche waarin je werkt? Of wil je starten aan een nieuwe opleiding maar weet je nog niet goed wat bij jou past? Dan lees je in dit blog meer over drie niet zo alledaagse beroepen die je kunt uitvoeren. Hierdoor zul je jouw zoektocht naar een baan breder aanpakken en zul je je meer bewust zijn van alle richtingen die je op kunt. Ieder beroep is op zijn eigen manier belangrijk voor de samenleving. Kom erachter of een niet alledaags beroep aansluit bij jouw wensen en behoeften.

 

Audicien

Een audicien verricht metingen op het gebied van gehoor en gehoorafwijkingen. Daarbij geeft hij advies aan klanten over de bestaande gehoortoestellen, hoe de gebruiker er mee om dient te gaan en welke soort het best past bij het gehoorverlies. Niet alleen gehoortoestellen dragen bij aan het gehoor, maar ook speciale telefoons, hoorbrillen, weksystemen en ringleidingen. Ook hier adviseer je de klant dus over. De technieken stel je vervolgens op de juiste manier af en repareer je wanneer deze niet meer werken. Audicien word je door een opleiding te volgen. Deze opleiding is op mbo-niveau 3 en duurt meestal drie jaar, volgens de beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je vier dagen per week praktijkervaring opdoet en een dag op school de theorie leert.

 

Rijinstructeur

Het beroep rijinstructeur spreekt eigenlijk voor zich. Je helpt mensen om vaardige en sociale weggebruikers te worden. Het beroep is flexibel, afwisselend en zelfstandig. Om anderen te begeleiden in het veilig deelnemen aan het verkeer dien je een opleiding te volgen. Zo’n opleiding bestaat uit drie fases. Eerst leer je de theorie, vervolgens de praktijkbegeleiding en tot slot combineer je deze factoren tijdens een stage waarin je oefent met het begeleiden van anderen. Na een succesvolle afronding van het examen ontvang je de officiële bevoegdheidspas autorijbewijs B, namens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Door de grote vraag naar rijinstructeurs zal je na het afronden van de opleiding snel een baan kunnen vinden. Wil jij graag rij instructeur worden? Kijk dan eens bij Jongepier verkeersopleidingen voor een passende en professionele opleiding.

 

Elektromonteur

Altijd al een passie en interesse voor techniek gehad? Dan is een baan als elektromonteur wellicht iets voor je. Als elektromonteur ga je naar particuliere klanten om bij hen meterkasten te vervangen, bijvoorbeeld om deze gereed te maken voor de aansluiting van een zonnestroomsysteem. Met een ruimte bedrijfsauto ga je op pad, bespreek je het plan met de klant en beantwoord je eventuele vragen. Als elektromonteur werk je altijd ergens anders en ben je veel met de auto op pad, daarom is het van belang dat je over het juiste rijbewijs beschikt.

Geef een reactie